PRIPOROČAMO

 

NAKUP MATERIALOV:

Na slovenskem tržišču je mogoče kupiti široko paleto aromaterapevtskih materialov. Seveda niso vsi enako kakovostni. V Šoli Aromaterapije vam z mirno vestjo priporočamo sledeče:

– Kvalitetna eterična olja, hladno stisnjena olja in rastlinska masla vam nudi Pranarom, Kalček, Higeja, Treunfragrance, Živa center, Akoma, Mirko Hudl, Konopljarna Hanna biz, Florihana in še kdo.

– Dobro slovensko glino vam izkoplje Bolus. Fino maroško glino Rhassoul vam priskrbi Maalikaa.

– Odlične hidrolate istrskih zdravilnih rastlin nudi Histria Botanica.

– Stekleničke in lončke vseh vrst lahko kupite v trgovini Stenko.

– Če kupujete opremo za destilacijo, vam priporočamo Unguentarium.

– Če ste vešči spletnega nakupovanja, potem vabljeni tudi na francosko stran Aroma Zone. Kajti natanko njihove materiale v Sloveniji marsikdo prodaja po 3 kratni ceni! 😉

 

IZOBRAŽEVANJE:

Velik delež aromaterapevtskega “izobraževanja”, ki ta hip poteka po svetu, prihaja s strani trgovcev eteričnih olj.

Zato velja k izobraževanju pristopati z velikim zrnom soli. V Šoli Aromaterapije vam z mirno vestjo priporočamo sledeče:

O zdravilnih in užitnih samoniklih rastlinah vas v Sloveniji podučijo: Dario Cortese , Metka Maček, v Stiški čajnici in še kje.

Če se po znanje podajate na Hrvaško, naj vas nos zanese do Slobodanke Poštić ter Anias de Moras.

V tujini je veliko aromaterapevtskih ustanov, katerih vodilo je kakovost in raziskovanje. Posebej izpostavljamo Tisserand Institute, kjer boste vedno našli natančne in verodostojne informacije o aromaterapiji, podkrepljene z znanstvenimi raziskavami.

Ker v Sloveniji še ni aromaterapevtskega izobraževanja, ki bi dejansko vodilo do veljavnega certifikata, se mnogo ljudi odloča za spletna izobraževanja, ki omogočajo mednarodno priznane aromaterapevtske certifikate. V množici le-teh priporočamo The East West Aroma School, katere ustanoviteljica je pionirka aromaterapije v ZDA, ga. Jade Shutes.

Vkolikor vas zanima ustvarjanje naravne kozmetike v najširšem smislu, pojdite na špancir do hrustljave Beti.

 

To be continued….

 

Če ste našli trgovca ali šolo, pa niste prepričani o kvaliteti, nam pišite na info@sola-aromaterapije.si in z veseljem bomo zadevo raziskali za vas.