Back to All Events

Tečaj Aromaterapije


 • VSŠKV Ulica Carla Benza 1 1000 Ljubljana Slovenija (map)
ruslan-zh-413463-unsplash.jpg

KDAJ: 2. februar 2019 - 12. maj 2019
KJE: VSŠKV, Ljubljana (zemljevid)

Vsebino Tečaja Aromaterapije smo oblikovali z vizijo, da pomagamo poglabljati znanje o dišečih rastlinah v našem koncu sveta. Da vas naučimo dišeče rastline uporabljati spoštljivo in pametno. Tako v osebnem življenju kot na poklicni poti. Morda vam prihranimo tudi kakšno napako, ki smo jo mi izkusili na svoji koži. :)

Po vzoru primerljivih izobraževanj v tujini in izhajajoč iz pedagoških izkušenj z mnogimi generacijami tečajnikov, smo posamezna področja aromaterapije strnili v smiselno celoto. Na Tečaju Aromaterapije boste dišeče rastline spoznali iz različnih zornih kotov: skozi olfaktorno izkustvo, skozi terapevtsko delovanje, botaniko, metode pridobivanja, tradicionalno rabo in moderna znanstvena dognanja, kemijsko sestavo, načine uporabe, možnosti kombiniranja z nosilnimi materiali, varnostne aspekte, etična vprašanja.


TEČAJ AROMATERAPIJE obsega:

 1. Uvod v aromaterapijo z dr. Kreftom 2. februar 2019

 2. Holistična aromaterapija 9. marec 2019

 3. Portreti eteričnih olj 23. marec 2019

 4. Hidrolati 13. april 2019

 5. Uvod v klinično aromaterapijo 14. april 2019

 6. Aromaterapija za psiho in čustva 11. maj 2019

 7. Formulacija aromaterapevtskih pripravkov 12. maj 2019


Komu je izobraževanje namenjeno?  

Izobraževanje je namenjeno vsem, ki želite aromatične rastline uporabljati varno in učinkovito. Primerno je za začetnike kot tudi za tiste, ki ste že obiskovali aromaterapevtska izobraževanja, kajti prav vsi smo v nekaterih pogledih začetniki in v drugih mojstri. In znanje o naravi običajno pletemo počasi, kot bi sestavljali filigranski mozaik..

Naši tečajniki so zelo različni: od ljudi, ki imajo preprosto radi naravo, rastline in ekologijo. Do farmacevtov, zdravnikov, zeliščarjev, destilerjev, kozmetičark, maserjev, psihoterapevtov, delovnih terapevtov, vinarjev, parfumerjev, ekofrikov.

Kaj vključuje izobraževanje?

 • tri mesece tematskih izobraževanj, razdeljenih v enodnevna izobraževanja

 • skupno 80 šolskih ur ter 10 ur samostojnega dela doma

 • kakovostne skripte

 • delo v majhni skupini (8 do 15 udeležencev)

 • konzultacije po elektronski pošti

 • individualizirane pripravke iz ekoloških sestavin ter steklene embalaže

 • zaključna seminarska naloga

 • potrdilo o opravljenem tečaju

Kako, kdaj in kje poteka Tečaj Aromaterapije:

Tečaj Aromaterapije je sestavljen iz serije izobraževanj, ki si sledijo po smiselnem vrstnem redu - od temeljev do bolj kompleksnih tematik. Izobraževanja potekajo med vikendi v naši udobni ljubljanski učilnici ob Poljanski cesti. Izobraževanja vodijo sodelavci Šole Aromaterapije ter zunanji predavatelji.

Opremili vas bomo z dobro teoretsko podlago, ki temelji na sodobnih znanstvenih raziskavah, nadgrajevanju znanja naših mentorjih na specialističnih šolanjih v tujini, kakovostni strokovni literaturi in dolgoletni praksi. Tečaja Aromaterapije si tudi ne drznemo zamisliti brez obilice izkustvenega in praktičnega dela, zato bomo veliko časa namenili praksi: pripravi izdelkov za različne namene, olfaktornim vajam in razvijanju senzorike.

Ali prejmem aromaterapevtski certifikat?

V Sloveniji področje aromaterapije še ni dovolj zrelo, da bi obstajali veljavni certifikati, ki bi bili priznani na državnem nivoju. V pripravi je NPK Aromamaser, vendar ga še ni na obzorju. Da bi lažje premostili ta manjko, vam v Šoli Aromaterapije po opravljenem tečaju izdamo “Potrdilo o opravljenem izobraževanju”, na katerem je navedeno osvojeno znanje, tematike, mentorji ter število opravljenih ur. Takšno potrdilo vam bo vsekakor koristilo na vaši poklicni poti, kajti veliko delodajalcev pozna in spoštuje naša izobraževanja. 

Ali lahko obiščem le posamezno enodnevno izobraževanje?

Če so na posameznem izobraževanju še prosta mesta, se nam lahko pridružite tudi zgolj za en dan. Vendar pa boste morda v tem primeru težje sledili učni snovi. Prednost obiskovanja celotnega Tečaja Aromaterapije je tudi ta, da je v primeru obiskovanja celotnega tečaja cena nižja.

Cena in način plačila: Kotizacija z vključenim 10% popustom je 530 € (DDV je vključen). Možno je plačilo v dveh obrokih. 

Informacije: info@sola-aromaterapije.si in 040 641 712.