Back to All Events

Specialna Darila


rawpixel-445788-unsplash.jpg

KDAJ: V soboto 8. decembra in v nedeljo 9. decembra 2018
KJE: VSŠKV, Ljubljana

Želite letos svojim ljubim osebam podariti nekaj res posebnega in osebnega, kar je:

  • 100% naravno in brez umetnih dišav ali konzervansov

  • lastnoročno in lokalno izdelano

  • iz ekoloških sestavin

  • uporabno in praktično

  • unikatno

  • shranjeno v kakovostno embalažo za večkratno uporabo

Podpišete? Torej vabljeni, da se nam pridružite v naši decembrski “dišeči manufakturi”. Ustvarjali bomo ljubka darila za vaše prijatelje, sorodnike, sodelavce.

a-l-l-e-f-v-i-n-i-c-i-u-s-181365-unsplash.jpg

Sobota 8. december 2018:

14.00 - 16.00 Univerzalno mazilo z ognjičem

Naučili se boste izdelave kozmetike, pri kateri je potrebno določene materiale segrevati. V našem primeru bo to vosek. Izvedeli boste, kakšne so razlike med različnimi maščobnimi olji, različnimi voski, kaj so macerati ter katera eterična olja lahko dodajamo mazilom. Ter seveda, kako dolgo je takšno mazilo obstojno in kako ga lahko uporabljamo.

17.00 - 19.00 Mazilo za ustnice

Izdelava mazila za ustnice je podobna izdelavi mazil na splošno. Razlikuje se predvsem v tem, da uporabimo malce večjo količino voska. Posežemo lahko po čebeljem vosku ali po manj znanih voskih, kot so kandelila, karnauba, mimoza, itd. Običajno dodajamo tudi dragocena maščobna olja in masla, na primer kakavovo, karitejevo, mangovo. Osnovno recepturo je mogoče nadgrajevati in dodajati bleščice, pigmente in seveda različne dišave za sladke poljube. :)

Nedelja 9. december 2018:

10.00 - 12.00 Parfum

Ogledali si bomo, kako iz eteričnih olj in absolutov izdelati oljni parfum. Spoznali boste razdelitev dišečih snovi glede na hlapljivost, intenziteto, karakteristike, možnosti kombiniranja, geografsko poreklo, botaniko. Preizkusili boste različne spodnje, srednje in zgornje parfumerske note, ki jih boste lastnoročno in po vašem izboru sestavili v skladen akord.

14.00 - 16.00 Masažno olje

Naučili se boste izdelati masažno olje za različne namene: kot afrodiziak, za boleče mišice, PMS, za nego otrok ali nosečniškega trebuščka. Ogledali si bomo razlike med osnovnimi in aktivnimi olji ter poseben poudarek namenili temu, katera eterična olja so primerna za dermalni nanos ter v kakšni koncentraciji jih vključujemo v masažno olje.

17.00 - 19.00 Nega za možate in brkate

Izdelali bomo negovalno olje za nego moških kocin! :) Izvedeli boste, katera maščobna olja so še posebej primerna za nego dlak na splošno, torej tudi za lase, obrvi in trepalnice. Ter katera eterična olja je smiselno dodajati, tako zaradi terapevtskih učinkov kot tudi zaradi vonja.

Prispevek za posamezno dvourno delavnico: 30 € (vključuje material, embalažo, pripomočke in mentorstvo za izdelek, ki ga boste sami izdelali in odnesli domov).

Ob obisku več delavnic (ali če pripeljete s seboj še koga) ste upravičeni do popusta.

Premierno bodo na voljo tudi praktični paketki z materiali za dodatno ustvarjanje doma. :)

Mentorica: Ana Ličina, aromaterapevtka in vodja izobraževanj v Šoli Aromaterapije.

Dodatne informacije: info@sola-aromaterapije.si ali na 040 641 712.