Back to All Events

Festival celostnega zdravja DAO YAH


  • Cankarjev dom Prešernova cesta Ljubljana, Ljubljana, 1000 Slovenia (map)
aroma-sejem 2016_urska boljkovac (70) mala1.jpg

KDAJ: Petek, 2. februar ob 18.00 - nedelja, 4. februar ob 20.00
KJE: Cankarjev dom, Ljubljana (zemljevid)

Festival celostnega zdravja Dao Yah je vsekakor eden izmed najbolj zanimivih festivalov s področja ohranjanja zdravja v slovenskem prostoru. Letos poteka že četrtič in publika je vsako leto bolj številčna. Gre za "butičen festival", ki pokriva tradicionalno kitajsko medicino, ajurvedo in homeopatijo. V sklopu festivala se v treh festivalskih dneh zvrstijo številna predavanja, okrogle mize, praktične delavnice, predstavitve  in razstavni prostor. Vse te vsebine so izpeljane kakovostno ter obiskovalcem dostopne po izjemno prijaznih cenah. Festival je plod sodelovanja med izkušeno organizacijsko ekipo Cankarjevega doma ter strokovnjaki kot so Peter Papuga, Biljana Dušić, Marjeta Hribar in drugi. Šola Aromaterapije je na festivalu prisotna že od samih začetkov. Ponosni smo, da so na našo pobudo med strokovne vsebine festivala v zadnjih letih uvrstili tudi predavanja in delavnice na temo aromaterapije. V sodelovanju s podjetjem Pharmagena, ki v Sloveniji distribuira vrhunske aromaterapevtske izdelke Pranarom, smo letos za vas pripravili sledeče vsebine:

VARNA UPORABA ETERIČNIH OLJ PRI RAZLIČNIH ZDRAVSTVENIH STANJIH

Sobota, 3. februar: 11.00 - 11.30, Odprti oder

Eterična olja so lahko zelo učinkovita pomoč pri različnih zdravstvenih stanjih. Zelo pomebno pa je, da jih uporabljamo na pravilen in varen način. Na predavanju bodo udeleženci izvedeli, katera eterična olja se lahko varno uporablja in pri katerih je potrebna dodatna previdnost in zakaj, kako izbirati kvalitetna in 100-% naravna eterična olja, kateri so primerni načini uporabe eteričnih olj ter kakšne so priporočene koncentracije. Predstavljena bo uporaba oleokapsul, oljnih kapsul z eteričnimi olji za oralno uporabo pri podpori različnih zdravstvenih stanj. Predava: Ana Ličina.

KLINIČNA FITOAROMATERAPIJA V PRAKSI

Sobota, 3. februar: 17.45 - 18.30, Štihova dvorana

Stribor Marković je doktor farmacevtskih znanosti, znanstvenik in raziskovalec, ki je vrsto let deloval na področju molekularne in celične biologije, farmakologije in imunologije ter kontrole in zagotavljanja kvalitete. V zadnjem času večinoma deluje kot profesionalni izobraževalec s področja fitoterapije in aromaterapije. Je eden najbolj cenjenih hrvaških aromaterapevtov in avtor spletne strani o fitoaromaterapiji www.plantagea.hr. Njegov cilj je integracija aromaterapije in fitoterapije v medicinsko prakso kot učinkovitih in farmakološko utemeljenih metod zdravljenja in preventive. Na predavanju bo predstavil področje klinične fitoaromaterapije in svoje izkušnje pri delu s pacienti. Predava: dr. Stribor Marković

KAKO SI POMAGATI Z AROMATERAPIJO V STRESNIH SITUACIJAH

Nedelja, 4. februar: 10.00 -10.45, Odprti oder

Sodobni čas na naša pleča nalaga mnoge obremenitve, ki na dolgi rok vodijo v kronični stres, s katerim se sooča vedno več ljudi. Aromaterapija je lahko izredno učinkovita podpora za različna psihološka stanja. Z uporabo eteričnih olj si lahko pomagamo pri kroničnem stresu in v stresnih situacijah, ki lahko povzročajo nemir, psihološko napetost, tesnobo ali nevrozo. Na predavanju bodo udeleženci izvedeli, kako z aromaterapijo ublažiti stres in kako uporabljati eterična olja za zmanjševanje tesnobe in napetosti, za relaksacijo, za vzpodbujanje optimizma, za sproščanje ali za spodbujanje motivacije. Predava: Ana Ličina.

AROMATERAPEVTSKA ANTISTRESNA DELAVNICA 

Nedelja, 4. Februar: 14.30 - 15.30, Dvorana M1 

Aromaterapija nam lahko nudi čudovito in učinkovito podporo v stresnih situacijah. Udeleženci bodo na delavnici izvedeli kaj je aromaterapija, katera eterična olja so najprimernejša za uporabo v stresnih situacijah, kako kombinirati eterična olja, da dobimo sinergičen učinek, kakšni so načini uporabe eteričnih olj in katere so priporočene koncentracije. Kratek teoretični uvod se bo nadaljeval s praktičnim delom, v okviru katerega bo vsak udeleženec izdelal unikaten terapevtski nosni inhalator, ki ga bo lahko v stresni situaciji uporabil ter tako podpiral svoje psihofizično počutje na povsem naraven način. Delavnico vodi: Ana Ličina.

Informacije: info@sola-aromaterapije.si in 040 641 712

Festival celostnega zdravja DAO YAH organizira Cankarjev dom, zato so vstopnice za obisk na plačljive prireditve na voljo na njihovi blagajni. Veliko izobraževanj poteka tudi na Odprtem odru in v tem primeru je vstop prost. Več informacij o celotnem dogajanju boste našli na spletni strani festivala

 

Earlier Event: January 28
Uvod v klinično aromaterapijo
Later Event: February 25
Naravne kreme in mazila