Back to All Events

Oleoterapija z deviškimi maščobami

  • VSŠKV Ulica Carla Benza 1 1000 Ljubljana Slovenija (map)
mira-bozhko-195632-unsplash.jpg

KDAJ: Sobota, 16. junij od 10h do 14h
KJE: VSŠKV, Ljubljana (zemljevid)

UPORABA DEVIŠKIH MAŠČOBNIH OLJ V TERAPEVTSKE NAMENE.

OLEOTERAPIJA je dermalna ali oralna uporaba hladno stisnjenih rastlinskih olj v terapevtski namen. Maščobna olja vsebujejo bogastvo nasičenih in nenasičenih maščobnih kislin, antioksidantov, vitaminov, mineralov, pigmentov in drugih elementov, ki jih nujno potrebujemo za usklajeno delovanje telesa. Pridobljena so iz semen, oreščkov ali plodov različnih rastlin s hladnim stiskanjem, ki ne sme preseči 40˚C. Maščobna olja visoke kakovosti so nerafinirana in ne vsebujejo dodatkov, kajti le takšna ohranijo celoten terapevtski potencial rastline. Vsako izmed njih ima specifično kemično sestavo, barvo, vonj, teksturo in delovanje.

Uporaba maščobnih olj za zdravljenje in nego je bila cenjena že pri najstarejših civilizacijah. Oleoterapija tudi danes zaseda izredno pomembno mesto v ajurvedi ter v tradicionalni kitajski medicini, ki sta najstarejša obstoječa sistema holističnega zdravljenja in se ponašata s pretanjenim razumevanjem zdravja.

Na izbraževanju, ki je edino te vrste v Sloveniji, boste lahko na svoji koži preizkusili široko paleto hladno stisnjenih olj. V trgovinah običajno maščobnih olj ni mogoče preizkusiti, mnoga so (kljub visoki ceni) žal tudi dvomljive kvalitete. Zato je večina potencialnih kupcev maščobnih olj v dvomih, kaj sploh kupiti ter katero olje ustreza njihovemu tipu kože in olfaktornim preferencam. Naučili vas bomo prepoznati kakovostna hladno stisnjena olja, skupaj z vami izbrali pravo za vas ter vam razkrili, kako vse jih lahko uporabljate. 

Spoznali boste:

ARGAN: Argania spinosa    

AVOKADO: Persea gratissima oz. Persea americana    

GROZDNE PEŠKE: Vitis vinifera     

JOJOBA: Simmondsia Chinensis    

KONOPLJA: Cannabis sativa    

LEŠNIK: Corylus avellana    

MANDELJ: Prunus amygdalis var. Dulcis    

MARELIČNE KOŠČICE: Prunus armeniaca    

OLJKA: Olea europaea    

PŠENIČNI KALČKI: Triticum durum oz. Triticum vulgare    

RICINUS: Ricinus communis    

SEZAM: Sesamum indicum    

SVETLIN: Oenothera biennis     

Zaradi zagotavljanja vrhunske kakovosti materialov na izobraževanju, si pridržujemo pravico do sprememb v izboru olj v paleti. V poštev pridejo tudi: šipek, boreč, tamanu, olje malinovih pešk, oreh, itd.

IZDELEK: Izobraževanje zajema veliko raziskovanja in samostojnega ustvarjanja. Praktični del zajema izdelavo oljnega seruma iz deviških maščob, glede na preference vaše kože.  

KOTIZACIJA: 65 €.

INFORMACIJE: info@sola-aromaterapije.si in 040 641 712.

MENTORICA: Ana Ličina, certificirana aromaterapevtka in strokovni vodja Šole Aromaterapije.

Earlier Event: May 5
Aromaterapija za psiho in čustva
Later Event: June 16
Maceriranje dišečih rastlin