Back to All Events

Aromaterapija za psiho in čustva

  • VSŠKV Ulica Carla Benza 1 1000 Ljubljana Slovenija (map)
chris-ensey-87456.jpg

KDAJ: Sobota, 11. maj 2019 od 14h do 19h
KJE: VSŠKV, Ljubljana (zemljevid)

Z eteričnimi olji si lahko pomagamo pri različnih psiholoških stanjih: izgorelost, utrujenost, tesnoba, zaskrbljenost, jeza, napetost, nestrpnost, hiperaktivnost in podobno.

Poznamo celo paleto eteričnih olj in njihovi učinki na razpoloženje so različni: umirjujoče, poživljujoče, optimizirajoče, antidepresivno..

V fokusu bo:

- Kako sploh deluje naš olfaktorni aparat, kaj so cilije, limbični sistem v možganih, anosmija in podobno

- Katera eterična olja so najprimernejša za modifikacijo psiholoških stanj: zmanjševanje napetosti, relaksacija, vzpodbujanje optimizma, sproščanje, energetizacija, motivacija

- Kako kombinirati eterična olja, da dobimo sinergičen učinek

- Kakšni so načini uporabe eteričnih olj: dišeča lučka, difuzer, roll on, nosni inhalator, masažno olje, itd.

- Priporočene koncentracije za različne uporabnike: otroke, starostnike, nosečnice

Ogledali si bomo, katera eterična olja so glede na raziskave najbolj uporabna pri sledečih stanjih: 

  • koncentracija, študij in delo

  • nespečnost, skrbi, strahovi

  • pasivnost in depresija

  • jeza in napadi agresije

  • erotika in čutnost

  • razpršenost uma, neprizemljenost

  • konstruktivna in spoštljiva komunikacija

  • meditacija in globinska sprostitev

SPECIALNI BONUS: 
Na izobraževanu bo z nami Maja Vukasović Žontar, zasebna raziskovalka, ki nam bo v prvi uri predstavila področje nevroznanosti ter pojasnila, kaj se zgodi v nas, ko smo pod vplivom stresa ali burnih čustev. Maja je po študiju psihologije na Columbia University v New Yorku ter lingvistike na Filozofski fakulteti v Zagrebu delovne izkušnje in znanja pridobivala kot svetovalka, kadrovska direktorica in trenerka v ameriškem, evropskem in slovenskem poslovnem okolju. Zadnjih 15 let se posveča svetovanju ter vodenju seminarjev, delavnic in predavanj na temo obvladovanja stresa, vodstvenih in komunikacijskih veščin, motivacije, preprečevanja in obvladovanja konfliktov, umetnosti sodelovanja, nenasilne komunikacije in mnogih drugih tem s področja psihologije dela in komunikacije. Je izredno senzibilna in markatna oseba in srečanje z njo je res nekaj posebnega. :)

Na dosegu vsakogar je, da dneve preživlja z občutki sreče in izpolnjenosti. Aromatične rastline so nam pri tem lahko v veliko pomoč. 

IZDELEK: Praktični del zajema izdelavo dveh pripravkov za modifikacijo razpoloženja. Recepture bomo prilagodili vašim konkretnim željam.

KOTIZACIJA: 95 €.

INFORMACIJE: info@sola-aromaterapije.si in 040 641 712.

MENTORICA: Ana Ličina, certificirana aromaterapevtka in strokovni vodja v Šoli Aromaterapije. 

Delavnica Aromaterapija za čustva in stres me je zares prevzela. Tja sem odšla z veliki pričakovanji, ki so bila v popolni meri izpolnjena. Hvala za delitev uporabnega znanja, izkušenj, nasvetov in praktičnih navodil, kako uporabljati eterična olja. Druženje je potekalo v zelo sproščenem in prijetnem vzdušju, zato sem prepričana, da se še vidimo.  (Jasmina, 33 let, Novo mesto)

Budha.jpg
Earlier Event: April 14
Uvod v klinično aromaterapijo