Back to All Events

Destilacija v bakrenem alembiku

  • VSŠKV Ulica Carla Benza 1 1000 Ljubljana Slovenija (map)
Destilacija.JPG

KDAJ: Sobota, 22. Junij od 15h do 18h
KJE: VSŠKV, Ljubljana (zemljevid)

Aromaterapija je veda o uporabi aromatičnih zdravilnih rastlin v obliki 100% naravnih in avtentičnih eteričnih olj in hidrolatov. Uporaba eteričnih olj in hidrolatov je zelo priljubljena med ljudmi, ki iščejo naravne rešitve za svoje zdravje ali pa se želijo preprosto zbližati z naravo. Ponudba eteričnih olj in hidrolatov je v Sloveniji pestra, a malokdo pravzaprav ve, kako ta dva najpomembnejša aromaterapevtska materiala pridobivamo in kako v množici produktov na trgovskih policah prepoznati kvaliteto.

Eterična olja in hidrolate pridobivamo s pomočjo destilacije iz približno tristo različnih dišečih rastlin, nekatere so bolj znane (rožmarin, meta, melisa..), druge manj (muškatna kadulja, pačuli, kadilna bosvelija). Destilacija aromatičnih rastlin je bodisi parna ali vodna (ali kombinacija obojega) in je podobna žganjekuhi.

Če imate vrt z aromatičnimi rastlinami, se lahko v umetnost destilacije podate tudi vi. Morda razmišljate tudi, da bi se začeli z destilacijo ukvarjati profesionalno. Slovenija s svojim biotskim bogastvom ponuja številne perspektive in tudi o tem bo govora na prikazu destilacije. 

Tematike:
- Zgodovina destilacije
- Destilacija po korakih
- Pregled tehnične opreme, ki jo potrebujemo
- Razlike med bakrenim, inox in steklenim destilatorjem
- Priprava rastlinskega materiala
- Higienski minimum
- Praktični prikaz destilacije
- Na kaj je potrebno biti pozoren, da destilacija uspe
- Shranjevanje hidrolata in eteričnega olja

IZDELEK: Razpršilka s sveže destiliranim hidrolatom.

KOTIZACIJA: 55 €.

INFORMACIJE: info@sola-aromaterapije.si in 040 641 712.

MENTORICA: Ana Ličina, certificirana aromaterapevtka in strokovna vodja Šole Aromaterapije.

Izobraževanje je namenjeno popolnim začetnikom in je uvod v septembrski tečaj Profesionalne destilacije s priznanim italijanskim kolegom Marcom Valussijem.

Foto: Ana Ličina/ŠolaAromaterapije