Back to All Events

Dišeči laboratorij za otroke in mladostnike na Dan Zemlje

Nabiranje.JPG

KDAJ: Nedelja, 22. april od 10h do 19h
KJE: VSŠKV, Ljubljana (zemljevid)

V Šoli Aromaterapije smo se odločili, da bomo letošnji Dan zemlje posvetili učenju otrok različnih starosti. Učili jih bomo o dišečih rastlinah, o aromaterapiji, zeliščarstvu, naravni kozmetiki, parfumeristiki, ekologiji, lokalni oskrbi in še marsičem. 

Kajti na njih svet stoji, saj veste! ;) Naše strokovno pedagoško delo bomo na ta dan posebej prilagodili vašim škratkom in vilam, princesam in princem ter trmastim najstnicam in ponosnim najstnikom, ga zapakirali v zanimive zgodbe in naredili čim bolj praktičnega in privlačnega za otroke in mladostnike. Vaše otroke bomo naučili marsičesa, kar bo za vedno ostalo del njihovih veščin, koristilo jim bo v življenju in bo dobro za naš čudovit zeleno modri planet. 

Ta dan bodo potekali trije sklopi delavnic in sicer:

 

1. "GREMO VDIHNIT MORJE"

IZDELAVA DIŠEČE SOLI IN INHALATORJA

Wooden_Spoons.png

10.00 - 11.00

Starost: 6-8 let (otroci lahko pridejo skupaj z mamo, očetom, babico..)

Na enourni delavnici si bomo ogledali, kaj so sploh aromatične rastline in kako lahko iz njih pridobimo eterična olja in hidrolate. Ogledali si bomo destilator - napravo za pridobivanje eteričnih olj ter povohali/poskusili/pobožali nekatere sveže in suhe aromatične rastline. Na koncu bo vsak otrok iz morske soli, dišečih rastlin in eteričnih olj izdelal svojo kopalno sol. Ter zatem še priročni nosni inhalator, ki ga bo lahko nosil v žepu in uporabil, ko bo treba. 

Kotizacija: 15 € / osebo (komplet: otrok + starš = 25 €). 

 

2. "DIŠEČI POLJUBČEK"

IZDELAVA PARFUMA IN MAZILA ZA USTNICE

bruno-cervera-442963-unsplash.jpg

12.00 - 14.00

Starost: 8 - 12 let

Na delavnici se bodo otroci naučili uporabljati hladno stisnjena olja, eterična olja, čebelji vosek in še marsikatero snov, iz katere je narejena kakovostna naravna kozmetika. Izvedeli bodo, v čem sta si parfum in masažno olje podobna, kako se izdela mazilo za ustnice, kako narediš, da se čebelji vosek stopi, ali lahko kakavovo maslo kar poješ, kako diši kombinacija vanilije in mandarine  in zakaj parfum ni le za punce. Pa še cel kup stvari!

Kotizacija: 25 € / osebo (komplet: otrok + starš = 40 €). 

 

3. "REZERVIRANO ZA PUNCE IN FANTE"

IZDELAVA MLADOSTNIŠKEGA KOMPLETA  - 3 izdelki po izbiri

crystal-shaw-481151-unsplash.jpg

16.00 - 19.00

Starost: 12 - 16 let

Na delavnici bodo punce in fantje izvedeli, kako lahko na naraven način negujejo svojo kožo, kako lahko s pomočjo čisto naravnih snovi prelisičijo mozoljček, zakaj so hidrolati najbolj špica tonik za lepo kožo, kaj narediti z menstruacijo, kadar pač boli (v tem delu bomo fante poslali ven :), kako narediti superkul kremco za prijatelje in zase, iz česa je narejen poseben čudežni oljček, ki pomaga pri piflanju in kaj je treba vdihniti, da nisi živčen pred testom. 

Kotizacija: 40 € / osebo

(komplet: otrok + starš = 70 €, ampak mogoče naj grejo starši raje kar na kavo... ;)

Vsem trem delavnicam je skupno, da bodo potekale v majhnih skupinah, uporabili bomo ekološke sestavine, trajnostne embalaže, recikliran papir. Med izdelavo bo dovolj časa za pogovor o tem, kaj vsakomur izmed nas pomeni rodni planet.

Mentorica: Ana Ličina, certificirana aromaterapevtka. Mati dveh otrok (8 in 12 let), izkušena pravljičarka (Za dva groša fantazije) ter voditeljica številnih izobraževanj za otroke (Lunin festival, Družinski center Mala ulica, Waldorfska OŠ, Lila šola)

Dodatne informacije: info@sola-aromaterapije.si in 040 641 712.

 

 

 

Nabiranje.JPG
Earlier Event: March 25
Mini dišeči pečat