Back to All Events

Prikaz izdelave naravnega parfuma na 17. Ekoprazniku

  • Pogačarjev trg Ljubljana (map)
diseci pecat 2018_urska boljkovac (30).JPG

KDAJ: Sobota 8. September ob 11.45
KJE: Pogačarjev trg, Ljubljana

Inštitut za trajnostni razvoj že sedemnajsto leto vsako jesen pripravi EKOPRAZNIK. To je poseben dan, ko lahko ljubitelji narave na Ljubljanski tržnici srečamo istomisleče ter odkrijemo, kaj vse zanimivega obstaja pri nas na področju ponudbe naravnih živil, ekoloških kmetij, kozmetike, eko gradnje, eko vrtnarjenja.. To je dan, ko še tisti najbolj zahtevni eko-friki najdemo vrhunske slovenske olive, fantastičen ovčji sir, kakovostno lokalno konopljino olje, stare sorte žlahtnih jabkov in hrušk in še in še.. ;)

Že nekaj let ima stojnico na Ekoprazniku tudi Šola Aromaterapije. Priznamo: iz ideoloških vzgibov, haha. Na naše največje veselje se nahajamo na "zgornjem platoju", kjer si delimo prostor s šolami in vrtci, ki so del mreže Šolskih ekovrtov. Zato na naši stojnici nikdar ne manjka malih navihanih noskov, ki v gručicah hodijo šnjofat stekleničke z eteričnimi olji in naravnimi parfumi ter nam v zameno ponosno kažejo sveže nabrana zelišča, ki so zrasla na njihovih vrtičkih. 

Letošnji 17. Ekopraznik je prenovljen in prinaša bogat program ter obilo nagradnih iger. Poteka na Pogačarjevem trgu v Ljubljani od 8.00 do 15. ure. Predstavlja se kar 70 razstavljalcev iz vse Slovenije. Izžrebali bodo 40 eko & zdravih nagrad. Vsi dogodki so brezplačni. Celoten program je objavljen tule. 

Toplo vabljeni na Prikaz izdelave naravnega parfuma, ki ga od 11.45 do 12.15 pripravljamo mi. Prijave niso potrebne. Pridite točno, ker gre za kratek dogodek (30 minut).

Kadarkoli od 8.00 do 15.00 pa se lahko oglasite na naši stojnici, poklepetate z nami in sodelujete v naši nagradni igri. Če nas slučajno ne boste našli z očmi, potem nas poiščite z nosom. Se vidimo!