Back to All Events

Dišeča čarovnija - aromaterapija za šolarje in dijake


  • Waldorfska šola 12 Streliška ulica Ljubljana, Ljubljana, 1000 Slovenia (map)
otroci.jpg

KDAJ: Vsako sredo od začetka novembra 2018 do konca maja 2019
KJE: Waldorfska šola, Ljubljana

V Šoli Aromaterapije smo se odločili, da bomo letošnje šolsko leto svoje sile usmerili tudi v učenje otrok različnih starosti. Učili jih bomo o dišečih rastlinah, o aromaterapiji, zeliščarstvu, naravni kozmetiki, parfumeristiki, ekologiji, lokalni oskrbi in še marsičem. Kajti na njih svet stoji, saj veste! ;) Naše strokovno pedagoško delo bomo posebej prilagodili vašim škratkom in vilam, princesam in princem ter trmastim najstnicam in ponosnim najstnikom, ga zapakirali v zanimive zgodbe in naredili čim bolj praktičnega in privlačnega za otroke in mladostnike. Naučili jih bomo marsičesa, kar bo za vedno ostalo del njihovih veščin, koristilo jim bo v življenju in bo dobro za naš čudovit zeleno modri planet. 

V ta namen smo oblikovali dva krožka, ki bosta potekala tedensko:

DIŠEČA ČAROVNIJA 1.

Za otroke od 4. do 9. leta osnovne šole.

Vsako sredo od 15.30 do 16.30 na Waldorfski šoli v Ljubljani.

rawpixel-1061392-unsplash.jpg

Na delavnici se bodo otroci naučili uporabljati hladno stisnjena olja, eterična olja, čebelji vosek in še marsikatero snov, iz katere je narejena kakovostna naravna kozmetika. Izvedeli bodo, v čem sta si parfum in masažno olje podobna, kako se izdela mazilo za ustnice, kako narediš, da se čebelji vosek stopi, ali lahko kakavovo maslo kar poješ, kako diši kombinacija vanilije in mandarine  in zakaj parfum ni le za punce. Pa kako si kar sam narediš sprej proti ušem, repelent, šumeče kroglice za kopanje, dišečo voščilnico. Pa še cel kup stvari! V toplejših mesecih se bomo podali tudi na grajski grič in se o dišečih rastlinah učili kar tam, kjer so doma.

DIŠEČA ČAROVNIJA 2.

Za dijake od 1. do 4. letnika srednje šole.

Vsako sredo od 17.00 do 18.00 na Waldorfski šoli v Ljubljani.

punce.jpg

Na delavnici boste punce in fantje izvedeli, kako lahko negujete svojo kožo, kako lahko s pomočjo čisto naravnih snovi prelisičite mozoljček, zakaj so hidrolati najbolj špica toniki za lepo kožo, kaj narediti z menstruacijo, kadar pač boli (v tem delu bomo fante poslali ven :), kako narediti superkul kremco za prijatelje in zase, iz česa je narejen poseben čudežni oljček, ki pomaga pri piflanju in kaj je treba vdihniti, da nisi živčen pred testom. Pa kako si svojo sobo okrasiš z lepim vonjem, kako si v drogeriji izbereš kakovostno šminko ali gel za lase, kako izdelaš dišeče ljubezensko pismo in ostale dišeče zadevice.

Mentorica: Ana Ličina, certificirana aromaterapevtka. Poleg tega pa tudi mati dveh otrok (9 in 13 let), izkušena pravljičarka (Za dva groša fantazije) ter voditeljica številnih aromaterapevtskih izobraževanj za otroke (Lunin festival, Družinski center Mala ulica, Waldorfska OŠ, Lila šola).

Prispevek: 50,00 € / mesečno

V ceno je vključeno:

  • mentorstvo

  • ekološke sestavine in embalaža

  • vsak teden en unikatni dišeči izdelek! :-)

Informacije: info@sola-aromaterapije.si ali 040 641 712.

Uvodno brezplačno srečanje: 24. oktober 2018 od 15.30 do 17.00. Vabljeni!