Back to All Events

Botanični sprehod z Lovrom in Ano

lovro_vehovar.jpg

Kurešček, Sobota 13. julij od 9.00 do 13.00.

V primeru slabega vremena bo dogodek prestavljen na 20. julij.

Botanični sprehod z Lovrom Vehovarjem in Ano Usenik

Z velikim veseljem najavljamo botanični sprehod v okolici Ljubljane. Podali se bomo na Kurešček, vzpetino v bližini Ljubljane, ki je znana po izredni biotski raznovrstnosti. Ko smo bili pred nekaj leti tam z Dariom Cortesejem, smo se na enem samem travniku zadržali več ur - toliko rastlin je raslo na kupu!

Sprehod je namenjen ljubiteljem narave, ki se želite bolje znajti v svojem naravnem okolju. In poznati najbolj pomembne slovenske zdravilne rastline. Kot tudi strupene, da se ne zgodi kakšna neumnost, kajne?! Praktično botanično in zeliščarsko znanje ima neprecenljivo vrednost. Danes se še bolj kot nekoč zavedamo, kako pomembno je (in vedno bolj bo) poznati rastline okrog nas.

Pa tudi: skorajda ni večjega veselja kot pohajkovati po naravi in nabrati zase in za svoje ljube osebe zdravilnih rastlin, ki nam pomagajo lajšati zdravstvene težave čez zimo. Ali pa nam zgolj zbujajo veselje, dišijo, so nam lepe, popestrijo dan, se znajdejo v čajnih mešanicah, sirupih, likerjih, tinkturah, parfumih, kisih, soleh, destilatorju…

O mentorjih:

Lovro je biolog, zeliščar in permakulturni načrtovalec. Na Goričkem prideluje zelišča, skrbi za zeliščni vrt, vodi delavnice in predavanja na temo zeliščarstva, permakulture in spoznavanja narave. Več o Lovru na www.zelisca-korina.com

K temu dogodku smo povabili še Ano Usenik, domačinko in “lokalno Pehto”, ki nam bo odkrila skrivne poti do zelišč, ki jih pozna le ona… :)

2017-06-11 00.14.28.jpg

Lovro in Ana nas bosta popeljala po neokrnjeni naravi in bila naša vodiča v svet rastlinskih bogastev. Prepričani smo, da nam bodo rastline v njuni družbi kar same hodile na pot! ;) Zanimale nas bodo predvsem zdravilne rastline, seveda pa ne bomo pozabili preučiti tudi samoniklih užitnih rastlin. Nekaj jih bomo tudi nabrali za malico ob koncu druženja. Ter se napojili iz bližnjega izvira z zdravilno vodo.

ETIČNO NABIRANJE: Pogovorili se bomo tudi o tem, kako pravilno nabirati rastline, da jih bo dovolj za rodove, ki prihajajo za nami. Nabiranje samoniklih rastlin je namreč vroča tema v aromaterapiji.

OBVEZNA OPREMA: Košara, škarje, zvezek, pisalo, voda, pokrivalo in kup vprašanj.

PREVOZ: Prevoz do Zapotoka je v lastni režiji. Pišite, če bi se radi komu priključili.

KOTIZACIJA: 75 €.

INFORMACIJE: info@sola-aromaterapije.si in 040 641 712.